Legújabb hírek
  • A 150 éves siker ünnepe
  • A Beck & Pollitzer segít életre hívni a brit Jaguar Land Rover új beruházását
  • A Beck & Pollitzer a BBC hírekben
  • Munkavédelmi beruházás
  • Új elnök a Beck & Pollitzer-nél
150 év tapasztalat
NewsHírek
Case StudiesEsettanulmányok
Szolgáltatásaink
Géptelepítések
Gép áttelepítés, bontás, mozgatás
Elektr. és mechanikus szolgáltatások
Vezérlőrendszerek
Daruzás
Nehézgép szállítása
Emelőgép bérlés

150 év tapasztalat a gépmozgatásban

1863 - 1900

1863-ban Sigismund Pollitzer, és John Beck egy általános fuvarozó és raktározó társaságot alapított az Upper Thames utca 211. alatt Londonban. A partnerség felvirágzott és gyorsan nőtte ki magát London egyik legfontosabb kereskedelmi elosztó-központjává. Nem minden ment a terv szerint a kezdetekben, 1876-ban tűzvész pusztított a társaság vámszabad raktárában, és az ott tárolt értékes luxuscikkek, szivarok, brandyk, ennek áldozatául estek.

Az alapító John Beck halála után 1889-ben Sigismund Pollitzer fiai, Frank, és Percy Pollitzer csatlakozott a cégcsoporthoz, akik 1895-ben lettek partnerek. A századfordulón az üzlet virágzik, a cég ennek köszönhetően további rakpartokat vásárol a Temze partján. Kikötői darukat telepítettek, és a lóvontatást lecserélték gőzgépekre, megnövelve a szállítási kapacitást és sebességet.

1900 - 1930

1907-ben a cég bővítette szolgáltatási körét, kiállítás szervezéssel és építéssel, szállítással és exportra csomagolással állt ügyfelei rendelkezésére. Az I. Világháború végére ezek az új üzleti területek is olyan sikeresen teljesítettek, hogy a vállalkozás tovább növelte és fejlesztette eszközparkját, hogy még jobb szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek.

Az 1920-as években a cég ipari gépmozgatási és szállítási feladatokat is kezdett vállalni, amely a növekvő ipari termelés éveiben további lehetőségeket nyitott meg. Az évtized végén érkező gazdasági válság sem állította meg a növekedést, mert az igazgatótanács a tengerentúlon talált új üzleti lehetőségeket.

1930 - 1963

1932-ben a Pollitzer család új tagjai csatlakoztak a céghez, többek között Frank fiai, Joseph és George és Percy fia Edward.

1933-ban a központi iroda az Universal House-ba költözött a Southwark-hídnál. A régi tevékenységek kibővültek. A szállítás, a gépmozgatás, a kikötői üzlet a csomagolás és raktározás mellett az egyre nehezebb terhek mozgatásához bevezette a mobil darus mozgatást.

A II. Világháború idején Frank és Percy visszavonult az üzleti életből így a Pollitzer család 3. generációja irányította a céget és végzett szállítási feladatokat közúton és vízen, segítve az Egyesült Királyságot a háború alatt. A béke éveitől a cég erősebb, mint valaha és kulcsszerepet játszott a kereskedelmi kapcsolatok helyreállításában az Egyesült Királyságon belül és Európában. A vállalat részt vett az 1948-as londoni olimpia szervezési feladataiban is, amikor az atlétikai sporteszközöket a világ minden tájáról a Beck & Pollitzer szállította.

1954-ben a társaság nyilvános forgalomba bocsátotta részvényeit a londoni tőzsdén, Joseph Pollitzer ekkor teljes egészében értékesítette saját részesedését, és elhagyta az üzletet. Ekkorra a vállalati struktúrát úgy szervezték át, hogy a különböző tevékenységekért külön osztályok feleltek. A különböző tevékenységek helyileg is szétváltak; a kiállítás szervezés Hampsteadba, az export csomagolás Dél-Londonba és Manchesterbe, a szállítás, daruzás és gépmozgatás pedig Lambeth-be került.

1961-ben a Pollitzer család úgy döntött, hogy részvényeit eladja, és a vállalat tagja lett a Transport Development Group (TDG) nyilvánosan működő részvénytársaságnak. A TDG nagy beruházásokkal növelte a mobildaruk számát, és az új, targoncákkal, speciális emelőgémekkel kibővített gépparkkal, az ipari gépmozgató divízió elkezdte keresni a további technikai fejlődés lehetőségeit. Ez az üzletpolitika lehetővé tette, hogy a cég tulajdonába egyre hatékonyabb anyagmozgató berendezések, valamint részben elektromos és hidraulikus meghajtású gantry-k kerüljenek.

Az 1970-es és 80-as években a társaság egyre nagyobb projekteket vállalhatott Egyesült Királyságon belül, különösen az autóipari cégek növekvő beruházásainak köszönhetően.

 

1994-től napjainkig

1994 óta a Beck & Pollitzer Engineering Limited újra családi tulajdonban van. Ez a függetlenség biztosította, hogy a cég folytathatta tevékenységét, és további fejlődését, mint Európa leginnovatívabb és leg vevőorientáltabb vállalkozása, amely versenyképes az üzleti életben világszerte.

Az 1990-es években és az új évezredben a cég kiterjedt irodahálózatot hozott létre, hogy mindenütt jelen legyen, ahol a partnerei elvárják. A társaság erősen terjeszkedik Közép-Európában, és a tengerentúlon hogy megfelelő szereplője legyen a nemzetközi áttelepítéseknek, egyúttal tovább növelte a különböző iparágakban szerzett tapasztalatát.

2000 óta a vállalati folyamatokat úgy finomítjuk, hogy a páratlan adottságaink előnyeit szinte minden iparágban dolgozó ügyfeleink részére biztosítani tudjuk. A célunk, hogy a növekedésünk továbbra is összhangban legyen ügyfeleink igényeivel, és folyamatosan fejlesszünk, ahol csak lehetséges.