Renault / Comau / ABB / KUKA

Ügyfél:  Renault / Comau / ABB / KUKA
Iparág: Autóipar
Projekt: Karosszériaüzem kulcsrakész telepítés
Helyszín: Sandouville, Franciaország
Szolgáltatások:  Teljes kulcsrakész telepítés, mechanikai szerelés, projektvezetés
Kihívás: A szerződés határidejének tartása a szállítási késedelmek ellenére


Projekt részletek

Miután a Renault bejelentette, hogy a Traffic új modelljének gyártását indítja a Sandouville gyáregységben, a Beck & Pollitzer nyerte meg a kulcsrakész géptelepítésre szóló szerződést.

A projekt magába foglalta az ajtók, csomagtartófedél, motorháztető, oldalfalak és az alváz karosszéria gyártás gépeinek kulcsrakész telepítését.

A kihívás

A projekt legnagyobb kihívása a szerződés határidejének tartása volt, az érkező gépek szállítási késései mellett.

A Kelet-Európából és Ázsiából érkező egyes új gépek, robotok, a közúti és a tengeri szállítás során történt folyamatos menetrend módosítások miatt késtek. További nehézséget jelentett, hogy a Renault gyár csak munkaidőn kívül engedélyezte a targoncák használatát.

A Beck & Pollitzer megoldása

A karosszéria üzem géptelepítésére egy több fázisból álló, részletes projekttervet készítettünk. Az érkező gépek mennyisége és súlyának megfelelő 16 tonnás targoncát használtunk lerakodásra és bemozgatásra. A különböző gépalapokra 1000mm és 2000mm mélységben két liftet is telepítettünk. Több mint 10 emelő berendezést, targoncát és ollós emelőt használtunk az emeletre történő mozgatáshoz.

Első szempont, természetesen a biztonság, ezért a stratégiai tervezés elengedhetetlen volt a munkák biztonságos teljesítésére.

A telepítéssel egy időben zajló termelési munkák alatt nélkülözhetetlen volt a munkát végző mérnökeink számára a munkavédelmi eszközök folyamatos viselete: védőszemüveg, sisak, cipő, megfelelő kesztyű és védőruha.

Az eredmény

A projekt a tervezett időkereten és költségvetésen belül fejeződött be, tovább erősítve a már addig is kiváló kapcsolatainkat a Comau , az ABB és KUKA vállalatokkal.

További információt géptelepítési és gépmozgatási szolgáltatásainkról +36 1 205 3461-es telefonszámon kaphat.

 renault1renault2renault3renault4renault5