GlaxoSmithKline

Ügyfél:  GlaxoSmithKline
Iparág:Gyógyszeripar
Projekt: 13 tartály telepítése
Helyszín:  Wavre, Belgium
Szolgáltatások:Gépek áthelyezése, géptelepítés, gyár áttelepítés, projekt menedzsment
Kihívás: A projektet be kell fejezni 10 nap alatt


Project részletek

Három új oltóanyag gyártó üzem áthelyezése, amelynek keretében számos nagy értékű berendezést, köztük 13 rozsdamentes acél tartályt mozgattunk.

A kihívás

A projekt, a maga szoros, 10 napos ütemtervével magas követelményeket támasztott, ezért az ügyféllel és a beszállítókkal is folyamatos kooperációt igényelt. A telepítés helyszínen nem volt tárolásra lehetőség, ezért minden egyes tartály érkezésekor az emelési feladatok és a géptelepítés azonnal szükségessé vált.

A Beck & Pollitzer megoldása

A nehézgép-emelésekre specializálódott szakképzett nyolcfős csapatot egy tapasztalt project vezető irányította. A project vezető felelőssége volt az egészségügyi és biztonsági előírásoknak való megfeleltetés is.

A projekt több műszaki megbeszéléssel kezdődött a GSK mérnökei és a Beck & Pollitzer szakemberei között. A kockázatértékelés segítségével a megfelelő munkamódszereket választottuk ki.

A mozgatásra használt eszközök között szerepelt toronydaru, 3 tonnás targoncák, 5 tonnás teherbírású alumínium bakdaru, gépmozgató görgőszett.

A toronydarut az egyenként 1,0t – 2,6t súlyú tartályok lerakodására, mozgatására használtuk. A tartályokat vízszintes helyzetben görgők segítségével mozgattuk, majd a targoncák emelték függőleges helyzetbe, pontosan a telepítés helyére.

Végezetül, az alumínium gantry segítségével rögzítettük a végleges helyére, az alsó és a felső szint közé felfüggesztve. Szűk a hely és a tartályok súlya rendkívül precíz emelést és gépmozgatást tett szükségessé.

A nyomástartó edények mellett több speciális gépet és műszert is lerakodtunk, szállítottunk és telepítettünk (pl. fermentor, hűtőtorony, autokláv, kompresszor).

Ugyancsak szoros határidővel megbízást kaptunk rozsdamentes acél rezgőlemez és gyűrű építésére minden tartály körül, hogy ne legyenek rések a felfüggesztés helyénél. Ezt a munkát összesen négy nap alatt végeztük el és a teljes projekt fennakadás nélkül fejeződött be.

Az eredmény

A projekt teljes körű és határidőn belüli befejezése azt eredményezte, hogy a Beck & Pollizter jelenleg megbeszéléseket folytat a GSK további nemzetközi telepítéseivel kapcsolatban.

További információt géptelepítési és gépmozgatási szolgáltatásainkról +36 1 205 3461-es telefonszámon kaphat.

 gsk1gsk2gsk3