A Beck & Pollitzer segít életre hívni a brit Jaguar Land Rover új beruházását

jaguar-lr-logo-289x300 Az új gyár, 750 magasan képzett mérnök számára teremt munkahelyet, és több ezer beszállító számára üzletfejlesztési lehetőséget ezzel nagymértékben hozzájárul az Egyesült Királyság gazdaságnöveléséhez. Az üzem kapacitása 450.000 új motor gyártását teszi lehetővé évente, amely az ország valaha volt legnagyobb autóipari beruházásává teszi. A projektet még 2011 szeptemberében jelentették be, de egy későbbi koncepció változtatás után döntöttek az új motortípusok és egyben egy gyár építése mellett.

image for new story 2 - JLR

 

A projekt bejelentésekor Dr. Ralf Speth, a JLR vezérigazgatója elmondta: "A JLR hosszú távú stratégiájának megfelelően, egy új, fejlettebb motorcsalád gyártását kezdjük meg. Ez a cégünk számára óriási elkötelezettséget jelent".

A több millió fontos szerződés keretében a Beck & Pollitzer lesz a vezető géptelepítő, a projekt tervezésétől, kivitelezésen át az üzembe-helyezésig. A feladatra külön delegált projekt menedzser vezetésével és a szükséges erőforrásokkal több, mint 625 gép összeszerelését, telepítését, fogja elvégezni.

A Beck & Pollitzer munkavédelmi és biztonsági felelőse is a projektnek, és nem csak a saját, munkatársak esetében, de az összes helyszínen dolgozó többi vállalkozó és JLR saját munkatársak felé is. Összességében, több mint 100 Beck & Pollitzer munkatárs végez majd feladatokat a helyszínen, és további 150 szerződéses munkatárs feladatait fogja irányítani.

image for news story 2 - jlr2 A Beck & Pollitzer valamennyi, a motorgyártáshoz szükséges új gyártó és kiegészítő berendezés lerakodását és telepítését el fogja végezni.

A JLR magas követelményeket támasztott, a pályázat és szerződéskötés megbeszélései során azonban kivételes mélységű hozzáértésünket és tapasztalatunkat tudtuk bizonyítani hasonló környezetben már a közelmúltban elvégzett munkáink nyomán. Ez olyan biztosítékot jelentett, hogy a sikeres projekt véghezvitelére a JLR bizalmát elnyerhettük.

A Beck & Pollitzer már számos referenciával rendelkezik az autóipari szektorban, több nagyobb telepítési projektben bizonyíthattuk szakértelmünket. Számos új gép és termelő berendezés telepítését a prés üzemektől kezdve az összeszerelő sorokig, meglévő berendezések, gyártó sorok és teljes autógyárak áttelepítését végeztük, partnerkörünk vezető nemzetközi gyártók mellett alkatrész-beszállító tier 1, 2, és OEM cégeket is magában foglal.

Tony Percival, a Beck & Pollitzer ügyvezető igazgatója elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy részesei lehetünk a JLR új üzemépítésének, a géptelepítések és üzembehelyezések által. Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen, az Egyesült Királyság gazdaságát tovább erősítő nagy beruházásban ott lehetünk. Cégünknek ebben a régióban, amely hagyományosan a brit autóipar szíve, ez kulcsfontosságú projekt".